Update #6: Aanpassing van de Corona-maatregelen voor tennissen

26 april 2020


Zoals bekend, presenteerde de overheid afgelopen dinsdag 21 april jl. nieuwe maatregelen. Voor volwassenen verandert er nog niets, maar voor de kinderen/jongeren onder de 18 jaar worden de regels versoepeld. Sporten onder bepaalde voorwaarden mag voor deze groep weer; trainingen mogen weer van start gaan, maar helaas mogen er nog geen wedstrijden gespeeld worden.

Voor At Risk betekent dit dat we de banen weer vrij mogen geven voor de   jeugdleden en de lessen weer opgestart kunnen worden. Wel zal er een toezichthouder op de het park moeten zijn tijdens de trainingen en het vrij spelen.

Ook zal er een separate ingang en uitgang zijn zodat iedereen zich zoveel mogelijk aan de richtlijnen kan houden die door de KNLTB zijn aangegeven (zie schema hieronder).

We streven ernaar de lessen weer op te kunnen starten in de week van 4 mei. We zullen de jeugdtrainingen, zoals ook aangegeven in de voorwaarden van het KNLTB, indelen in groepjes tot en met 12 jaar en groepjes 13 jaar tot en met 18 jaar. De verschillende leeftijden van deze twee groepen mogen niet in 1 trainingsgroep bij elkaar komen.

Over de in te plannen lessen volgt in de komende week nader bericht. Ook het vrij spelen wordt weer toegankelijk voor de jeugd. Woensdagmiddag 29 april, donderdagmiddag 30 april in vrijdagmiddag 1 mei zijn de banen van 13:00 – 17:00 open voor de jeugd om vrij te spelen. Je kunt via de At Risk website een baan reserveren en kunt dan op het geselecteerde tijdstip naar de baan komen. De activatie van online reserveren proberen we de komende dagen te realiseren. Kom niet zomaar naar At Risk als je geen baan hebt gereserveerd.

En belangrijk, de banen zijn nog steeds niet toegankelijk voor volwassenen. Dus op dit moment mogen alleen de jeugdspelers (en de trainers in geval van lessen) de baan op.

Ouders mogen niet aanwezig zijn op het tennispark en moeten ervoor zorgen dat hun kinderen zich bewust zijn van de regels.

De toegankelijkheid en gebruik van de tennisbanen van At Risk kan alleen veilig gebeuren onder de volgende voorwaarden: zie plaatje boven dit nieuwsbericht.

Zoals aangegeven, volgen de nieuwe berichten betreffende de jeugdtrainingen zo snel mogelijk. Tevens zullen we ook meer berichten over vrijspelen en openingstijden vanaf 4 mei.

In het geval van vragen kan men terecht via het volgend mail adres: [email protected] o.v.v. Corona. Blijf gezond en hopelijk kunnen we binnenkort met alle leden weer genieten van tennissen op ons vernieuwde park.

Met vriendelijke groet,

Bestuur At Risk

Nieuwscategorieën Iedereen Jeugd