Training

Er zijn drie soorten trainingen:

 • Wintertraining: van oktober t/m maart (15 trainingen a 50 minuten)
  (N.B. In 2020 vanaf 2 november.)
 • Zomertraining: april t/m september (15 trainingen a 50 minuten)
 • Competitietraining: januari en februari (6 trainingen)
  Hiervoor dient men zich apart op te geven.
  Deze training wordt gegeven in groepen van 8.

Alleen leden van At Risk kunnen deelnemen aan de training. Winterleden en ijskastleden kunnen geen tennisles volgen.

Meedoen aan de wintertraining impliceert ook lidmaatschap in het daarop volgende jaar omdat de training doorloopt tot en met maart in het volgende kalenderjaar. (Lid worden per 1 oktober is mogelijk.)

Dagleden kunnen zich uitsluitend inschrijven voor trainingen die plaatsvinden op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00uur. Alle tennislessen bij At Risk worden gegeven door gediplomeerde, door de KNLTB bevoegd verklaarde tennisleraren. Zie ook het trainingsreglement

Junioren

De tennislessen worden in de regel aan 2 groepen van 4 juniorleden tegelijk gegeven. Bij start lidmaatschap van een juniorlid ná maart kunnen geen rechten op les worden geclaimd. Wel zal worden geprobeerd om het juniorlid alsnog in te delen bij de voorjaarsindeling.  

Senioren

De lessen worden gegeven in groepen van 4 clubleden van ongeveer gelijke speelsterkte.

Om zich aan te melden voor de trainingscyclus moet een lid zich aan te melden via het inschrijfformulier dat minimaal een maand voor start (april en oktober) beschikbaar is op de website. De link voor het inschrijven is dan te vinden op de homepage bij een nieuwsbericht ‘inschrijven Trainingen’ (Online inschrijven). Na de online aanmelding ontvang je een automatisch aangemaakte e-mail ter bevestiging dat de aanmelding binnen is gekomen. Aanmeldingen na de vermelde uiterlijke inschrijfdatum binnen komen op een wachtlijst geplaatst.

De trainers zijn verantwoordelijk voor de indeling en samenstelling van de groepen, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van de leerlingen. Uiterlijk één week voor aanvang van de trainingen ontvang je via de mail je lestijd, je trainer en de samenstelling van de trainingsgroep.  

Trainingscapaciteit

Het volgen van tennistraining bij At Risk is de afgelopen tijd populairder geworden. Deze populariteit zorgt vaak voor meer aanmeldingen dan we de afgelopen tijd konden plaatsen in verband met de beschikbare baanruimte. Samen met bestuur en trainers hebben we gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden van baan- en lescapaciteit zodat meer mensen tennisles kunnen volgen. Uitbreiding van capaciteit creëren we door:

 1. indien mogelijk een extra trainer in te zetten;
 2. lesgroepen van vijf mensen maken die roulerend lessen volgen in groepjes van vier. Voor deze lesgroepen gaat het lesgeld naar beneden omdat zij eens in de vijf weken een les minder volgen;
 3. tennislessen voor senioren vroeger op de avond (vanaf 18:00) te laten starten;
 4. tennislessen aan te bieden op alle ochtenden op werkdagen.

Als er ondanks deze uitbreidingen nog steeds meer aanmeldingen zijn dan we kunnen plaatsen, dan geldt dat beginners voorrang hebben ten gunste van mensen die het vaakst training gevolgd hebben. Daarnaast geldt dat mensen die ruim beschikbaar zijn makkelijker plaatsbaar zijn. Zij komen ook eerder in aanmerking dan mensen die beperkt beschikbaar zijn. Vragen over de trainingen? Stuur een mailtje naar Tennisschool Tom van Lijf [email protected].