Vanaf woensdagavond 15 mei alleen afhangen op de club

19 april 2024


Tijdens corona is het online afhangen conform KNLTB richtlijnen geintroduceerd om de drukte op het park te reguleren. Nu corona gelukkig minder impact op de samenleving heeft, wil de club een proef starten om terug te gaan naar de oude manier van afhangen. Dit betekent ter plekke je ledenpas door het afhangbord halen en de eerstvolgende beschikbare baan wordt dan toegewezen. Dit zal in 1e instantie alleen gelden voor woensdagavond na 19.00 en zal ingaan op woensdag 15 mei a.s. Op de overige momenten kun je zowel ter plekke als online afhangen.

De voordelen van dit systeem zijn:

  • geen noodzaak om 2 dagen van te voren te reserveren om er zeker ervan te zijn dat je kunt spelen;
  • betere aansluiting tussen de reserveringen waardoor banen efficienter gebruikt kunnen worden – geen gaten tussen boekingen;
  • betere controle dat de mensen die reserveren ook daadwerkelijk op de baan staan om uitruil van namen tegen te gaan;
  • voorkomen van no show. Helaas komen er toch nog vaak mensen niet opdagen terwijl baan gereserveerd is, dit belemmert dat andere kunnen spelen;
  • meer kans om ‘s avonds een 2de ronde te kunnen spelen door opnieuw pas door afhangbord te halen en kijken naar de eerstvolgende optie. 

Nadeel is dat de zekerheid verdwijnt dat je op het precieze tijdstip kunt spelen ‘s avonds door de week maar dit blijft wel mogelijk op de minder drukke momenten. Deze manier van afhangen is eerlijker en zal voor efficienter banengebruik zorgen.  

Wij weten dat er veel leden zijn die terugwillen naar het oude systeem van afhangen, maar er zijn ook veel leden die liever online afhangen. Na drie maanden gaan we een enquête houden onder de leden om de meningen te peilen. Afhankelijk van de uitkomst kunnen we besluiten om de proef uit te breiden of geheel terug te gaan naar online afhangen. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd een van de bestuursleden benaderen.   

Nieuwscategorieën Iedereen