Inschrijven najaarscompetitie 2022

 Schrijf je nu in voor de KNLTB Najaarscompetitie 2022  

De inschrijving voor de KNLTB najaarscompetitie 2022 is geopend. Er is één formulier voor alle seniorcompetities (vrijdag, zaterdag en zondag) en alle jeugdcompetities inclusief Tenniskids groen, oranje en rood (zondag).

Nieuw dit jaar is dat er maar 5 in plaats van 7 speeldagen zijn. 

Inschrijven is niet meer mogelijk. Voor vragen of voor het aanmelden als reserve kan contact opgenomen worden met de commissie wedstrijdtennis.

Competitiesoorten

In de meeste competities speel je met een team van in principe minimaal 6 personen tegen teams van andere clubs, meestal in een poule van 6 teams.

Er zijn verschillende soorten competities op verschillende dagen van de week:  

Vrijdagavond

 • Senioren 17+ (heren dubbel, dames dubbel, mix dubbel)
 • Senioren 35+ (heren dubbel, dames dubbel, mix dubbel)   

Zaterdag overdag

 • Senioren 17+ (heren, heren dubbel, dames, dames dubbel, mix, mix dubbel)  

Zaterdagavond

 • Senioren 25+ (heren dubbel, dames dubbel, mix dubbel)  

Zondag overdag        

 • Tenniskids groen, oranje en rood (mix)
 • Junioren 11 t/m 14 (mix)
 • Junioren 13 t/m 17 (jongens, meisjes, mix)
 • Senioren 17+ (heren, dames, mix met 8 partijen, mix met 5 partijen; alle soorten behalve mix met 5 partijen zijn ook geschikt voor sterke junioren)
 • Senioren 35+ (mix)  

Speeldagen en starttijden

 • Vrijdag: 16, 23 & 30 september en 7 & 14 oktober; inhaaldagen: 21 & 28 oktober.
 • Zaterdag: 17 & 24 september en 1, 8 & 15 oktober; inhaaldagen: 22 & 29 oktober.
 • Zondag, excl. Tenniskids groen/oranje/rood: 18 & 25 september en 2, 9 & 16 oktober; inhaaldagen: 23 & 30 oktober.
 • Tenniskids groen/oranje/rood: 11, 18 & 25 september en 2 & 9 oktober; inhaaldagen: 16 & 23 oktober.  

We verwachten dat je alle speeldagen beschikbaar bent. Als je nu al weet minimaal twee keer niet te kunnen, geef je dan op als reservespeler. Er is regelmatig behoefte aan reserves, dus de kans dat je als reserve meerdere keren kunt spelen is groot.  

Op vrijdagavond en zaterdagavond starten de wedstrijden om 19.00 uur.

Zaterdag en zondag teams starten tussen 9.00 en 16.30 uur, te bepalen door de thuisspelende club.  

Voorkeuren en indeling

De najaarscompetitie is erg populair binnen At Risk. Inschrijven betekent daardoor niet automatisch deelnemen, ook niet als je al jaren competitie speelt. De uitgangspunten die we hanteren bij het maken van de indeling zijn te lezen via deze link.  

Alle geïnteresseerden moeten zich op tijd en persoonlijk aanmelden, anders wordt men niet ingedeeld! Als je je met een team opgeeft dan moet elk teamlid zich apart inschrijven. Deelname in deze samenstelling wordt niet gegarandeerd. Wil je echt alleen in díe teamsamenstelling spelen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. Mocht er geen plek zijn voor je voorkeursteam, dan word je niet in een ander team ingedeeld maar op de reservelijst gezet.  

De kans om ingedeeld te worden is groter als je je voor meerdere soorten competities aanmeldt. Leden die zich aanmelden voor de najaarscompetitie 2022, maar niet worden ingedeeld, krijgen voorrang bij de indeling van de najaarscompetitie in 2023 als zij zich daarvoor t.z.t. aanmelden.  

De teamindeling wordt in juni of juli bekendgemaakt via de website/nieuwsbrief van At Risk.  

Kosten

De eigen bijdrage voor jeugdteams is € 33 per team.

De eigen bijdrage voor seniorenteams is o.a. afhankelijk van het aantal benodigde tennisballen en bedraagt circa €10 tot €20 per persoon.  

Extra informatie voor de jeugd

Als je niet weet of je goed genoeg bent om mee te doen, vraag dit dan aan je trainer/trainster. Je moet in ieder geval de telling en de belangrijkste spelregels kennen.  

Het vervoer naar andere verenigingen wordt niet door At Risk geregeld; we gaan ervan uit dat dit door de ouders van de deelnemers onderling verzorgd wordt. Op de wedstrijddagen moet er een volwassene (18+) aanwezig zijn als begeleider van het team. De starttijden zijn variabel tussen 9.00 en 16.30 uur, maar jeugdteams starten meestal in de ochtend.  

Vragen?

De najaarscompetitie wordt bij At Risk georganiseerd door de Commissie Wedstrijdtennis (CWT): Arjen Kramer, Carsten Byrman, Sandra van Leeuwen, Yvonne Wischhoff.  

Bij vragen kun je contact opnemen met de volgende personen:  

Inschrijven is niet meer mogelijk. Voor vragen of voor het aanmelden als reserve kan contact opgenomen worden met de commissie wedstrijdtennis.

 

x